twitter facebook
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)

 WELKOM BIJ NOPPES!

Het oudste ruilhandelsnetwerk van Amsterdam.

(geen kringloopwinkel dus)

Vrijdag 27 november en woensdag 2 december is het kantoor gesloten.
Lid worden kan vanuit je luie stoel.

Lees hier hoe je met elkaar handelt met punten (noppes) ipv euro's.

Als je proeflid bent voor een half jaar kun je binnen twee dagen advertenties plaatsen en gaan handelen. Vergeet niet om ook een van de Noppes-activiteiten te bezoeken om kennis te maken met andere noppesleden. Dit kan je kan helpen om noppes te gaan verdienen en uitgeven. Voor activiteiten zie de agenda. Na het half jaar betaal je de reguliere prijs per jaar, €20 - €25,-

 Filmopname

van het feest voor ARJUNA, TEXEL en FINA op 8 november jl is nog te zien op Salto TV 1 bij UItzending gemist. Zeven minuten, begint op minuut 40. Het was uitgezonden op donderdag 19 november 21.30 uur.

  NOPPES promotiefilmpje !


                                                                

Zin in nieuwe contacten? Sjouwers nodig bij je verhuizing? Hulp bij je computer? Oppas voor je kind regelen? Bij NOPPES, het Amsterdamse ruilnetwerk, is het allemaal mogelijk.

NOPPES is de leukste en grootste LETSkring van Nederland (LETS staat voor Local Exchange & Trade System).

NOPPES biedt je de ruimte om te experimenteren en je talenten te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld diensten uitproberen, die je misschien later commercieel wil aanbieden.

Omdat NOPPES lokaal is, is het een stuk persoonlijker dan de 'euro' maatschappij. Je krijgt al snel een band met de mensen waarmee je handelt.

Er zijn ook tal van activiteiten waar je je mede-noppers kunt ontmoeten en (nieuwe) ideeën op doen voor noppes-transacties.

Leen bovendien renteloos tot  25 nop!

Woon je in Amsterdam en omstreken? Meld je aan en word lid van deze Amsterdamse ruilkring, met  450 leden een van de grootste van Nederland!

 Noppes-Ketelhuisplein41.jpg

Noppeskantoor op Ketelhuisplein 41 hs   Foto: Gert


Filmpje van de Housewarming door het Wijkpersbureau Het Gewilde Westen:
 
http://www.youtube.com/watch?v=jnilZwOjrBs&list=PLuL40fJeETuV1Pt771ebZlAQxpMLssy_X&index=6
Als de link niet werkt, kun je hem kopieren en plakken.

promotie-team3.jpg

 Het noppenteam
De ex-voorzitters ARJUNA en MAGNANI


Al 20 jaar..................

Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Ruilen is één van de oudste bezigheden op de wereld!

Jagers, boeren en kledingmakers ruilden. In de 20e eeuw leefden nieuwe vormen van ruilen op. Zo ontstond in 1983 in Canada, Comox Valley, LETS. LETS staat voor Local Exchange and Trading System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu zitten we op 450 leden. Het stoppen met de papieren Noppeskrant betekende ledenverlies. Er is ook nog geëxperimenteerd met een Bedrijvennetwerk.

Het meest populair zijn hulp bij verhuizingen, vervoer, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en ander spiritueel aanbod.

Praktische dingen worden ook vaak geruild: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad en vouwfiets bijvoorbeeld. Naast het ruilen van goederen, worden vele apparaten (en kleding) gerepareerd.

Echte uitschieters waren o.a. verblijf bij Noppesleden in Polen en Toscane; een butler op een feest, een Rolls Royce, die gehuurd kon worden voor noppes en auto's die verkocht werden.

Twintig jaar geleden was NOPPES enig in zijn soort (naast de Amsterdamse 'Over en Weer", die ruilden met tijd als ruilmiddel. Wij hebben punten, de noppen). Tegenwoordig verrijzen overal ruilwinkels (die in Noord-Holland hebben zelfs onze naam overgenomen!), kringloopwinkels, repaircafé's, tweedehands goederen markten, leen (Peerby)- en belioningssystemen (Makkie).

Maar NOPPES had en heeft een gouden formule met LETS. NOPPES heeft 'sociaal kapitaal', de rijkdom die voortkomt uit verbindingen tussen de leden, en andere initiatieven. Een aantal van de armste leden van NOPPES zeggen het meest aan NOPPES op sociaal gebied te hebben (en niet financiëel)

Delen is bij allerlei groepen in de samenleving steeds meer 'in'geraakt, er ontstaan zoveel initiatieven op, dat het bijnaniet meer bij te houden valt. De SPITS signaleerde (2013), dat de "Doe het zelf burger, die groen leeft,"  in opkomst is. Volgens Wikipedia is ruilhandel het meest succesvol in arme streken.

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be