twitter noppes
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)
JOURNAAL
dinsdag 31 maart tapas RUILPLEK met lezing over junkfood en superfood 22 maart 2015 Verslag Noppesplein CULINAIR 13 maart 2015 Dinsdag 24 februari: Noppes Culinaire Ruilplek in de Havelaar 15 februari 2015 Verslag Noppesplein vrijdag 13 februari Noppes Culinair in salon Jeltje zaterdag 7 februari 2015 Noppesleden bij opening Hallen Culinaire Ruilplek 27 januari in Buurtcentrum Havelaar zondag 18 januari Noppesplein Vrijdag 16 januari 2015 Noppes Culinair in Salon Jeltje (SBOW) Plezierig! Nieuwjaarsborrel 2015 Ketelhuisplein dinsdag 30 december Oudejaarsmeeting in de Havelaar geslaagd! Verslag Kerst Culinair 2014 in SBOW. Met Verteller, muziek en heerlijk eten. Zeer gezellig. foto's van Noppes Culinair op 28 november 2014 Druk bezochte en gezellige Culinair in SBOW op vrijdag 28 november 2014 Verslag Noppes workshop Tapas maken 25 november 2014 in de Havelaar 23 november 2014 Noppesplein Culinair 31 oktober 2014 een groot succes sterrenkijken met THULE 27 oktober 2014 19 oktober 2014 Noppes Welkomstgroep of Noppesplein vrijdag 26 september 2014 Noppes Culnair met MULTI woensdag 10-09-14 Noppeslid HOKON kookt in Filah Met Noppesleden op bezoek bij Savita van HAEZERIK vrijdag 27 juli Noppes Zomerbuffet in SBOW zeilen met Noppesleden over de Wadden.... Picnic op 27 juni in het Vondelpark donderdag 12 juni: Noppes Culinair in de Witte Boei 30 mei Noppes Culinair in de Havelaar 5 mei 14: Vrijheidsmaaltijd NOPPES / de HAVELAAR Vrijdag 25 april Noppes Culinair met Chef de Cuisine DEWI I vrijdag 18 april Noppes op de Budgetmarkt Erg geslaagde Culinair op 28-3-2014 met Chef de Cuisine Windows Meer dan 2000 Amsterdammers Noppes-Facebookpagina sinds 2013!

ARCHIEF

vrijdag 10 april NOPPES ALGEMENE LEDENVERGADERING

Welkom alle Noppesleden op de ALV op vrijdag 10 april 2015!

19.00 uur: ontvangst met koffie/thee
19.30 uur - 22.00 uur Algemene Ledenvergadering

Waar is het?
In Bellamy Buurtmuseum (bij de Ten Kate markt)
Bellamystraat 376-378
1053 BS  Amsterdam

De agenda en stukken volgen nog en zullen te zien zijn op de website onder het kopje "notulen en bestuur",  na inloggen.

Noppesleden kunnen zich kandidaat stellen voor de volgende bestuursfuncties: Voorzitter, Secretaris en Algemene Bestuursleden (zie Statuten op website)
Informatie: noppesbestuur@noppes.nl

Ingrid Schütt
a.i. Voorzitter Vereniging Noppes


WELKOM BIJ NOPPES!

Problemen met je Noppes rekening?

Als je geen betaling kunt doen in Cyclos, gebruik je misschien de nieuwe Internet Explorer.

Stap over op Google Chrome of Firefox en het probleem is opgelost.

Openingstijden van het Noppeskantoor: woensdag, vrijdag van 14.30 uur - 17.30 uur.
Donderdagmiddag voorlopig gesloten.
Bel even van tevoren als je langs wil komen tel: 020 4288080

  NOPPES promotiefilmpje !


                                                                

Zin in nieuwe contacten? Sjouwers nodig bij je verhuizing? Hulp bij je computer? Oppas voor je kind regelen? Bij NOPPES, het Amsterdamse ruilnetwerk, is het allemaal mogelijk.

NOPPES is de leukste en grootste LETSkring van Nederland (LETS staat voor Local Exchange & Trade System).

NOPPES biedt je de ruimte om te experimenteren en je talenten te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld diensten uitproberen, die je misschien later commercieel wil aanbieden.

Omdat NOPPES lokaal is, is het een stuk persoonlijker dan de 'euro' maatschappij. Je krijgt al snel een band met de mensen waarmee je handelt.

Er zijn ook tal van activiteiten waar je je mede-noppers kunt ontmoeten en (nieuwe) ideeën op doen voor noppes-transacties.

Leen bovendien renteloos tot  25 nop!

Woon je in Amsterdam en omstreken? Meld je aan en word lid van deze Amsterdamse ruilkring, met  450 leden een van de grootste van Nederland!

 Noppes-Ketelhuisplein41.jpg

Noppeskantoor op Ketelhuisplein 41 hs   Foto: Gert

Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg
 
 
 
 


 
 
 
 

Filmpje van de Housewarming door het Wijkpersbureau Het Gewilde Westen:
 
http://www.youtube.com/watch?v=jnilZwOjrBs&list=PLuL40fJeETuV1Pt771ebZlAQxpMLssy_X&index=6
Als de link niet werkt, kun je hem kopieren en plakken.

promotie-team3.jpg

 Het noppenteam


Video Bevrijdingsdag o.a. in De Havelaar

https://www.youtube.com/watch?v=EuBeiWmC33o


Al 20 jaar..................

Noppes-bestaat-al-20jaarkopie440.jpg

Ruilen is één van de oudste bezigheden op de wereld!

Jagers, boeren en kledingmakers ruilden. In de 20e eeuw leefden nieuwe vormen van ruilen op. Zo ontstond in 1983 in Canada, Comox Valley, LETS. LETS staat voor Local Exchange and Trading System.

In 1993 werd NOPPES opgericht. Dit gebeurde door een groep studenten en krakers, met steun van Strohalm. Strohalm zag dit ruilnetwerk als een proefproject, om te zien hoe groot een LETS in Nederland zou kunnen worden. Het ledental groeide tot 1100, en nu zitten we op 450 leden. Het stoppen met de papieren Noppeskrant betekende ledenverlies. Er is ook nog geëxperimenteerd met een Bedrijvennetwerk.

Het meest populair zijn hulp bij verhuizingen, vervoer, klussen in huis, belastinghulp, hulp bij computerproblemen, massages en ander spiritueel aanbod.

Praktische dingen worden ook vaak geruild: kleding, sieraden, fotolijsten, boeken, huisraad en vouwfiets bijvoorbeeld. Naast het ruilen van goederen, worden vele apparaten (en kleding) gerepareerd.

Echte uitschieters waren o.a. verblijf bij Noppesleden in Polen en Toscane; een butler op een feest, een Rolls Royce, die gehuurd kon worden voor noppes en auto's die verkocht werden.

Twintig jaar geleden was NOPPES enig in zijn soort (naast de Amsterdamse 'Over en Weer", die ruilden met tijd als ruilmiddel. Wij hebben punten, de noppen). Tegenwoordig verrijzen overal ruilwinkels (die in Noord-Holland hebben zelfs onze naam overgenomen!), kringloopwinkels, repaircafé's, tweedehands goederen markten, leen (Peerby)- en belioningssystemen (Makkie).

Maar NOPPES had en heeft een gouden formule met LETS. NOPPES heeft 'sociaal kapitaal', de rijkdom die voortkomt uit verbindingen tussen de leden, en andere initiatieven. Een aantal van de armste leden van NOPPES zeggen het meest aan NOPPES op sociaal gebied te hebben (en niet financiëel)

Delen is bij allerlei groepen in de samenleving steeds meer 'in'geraakt, er ontstaan zoveel initiatieven op, dat het bijnaniet meer bij te houden valt. De SPITS signaleerde (2013), dat de "Doe het zelf burger, die groen leeft,"  in opkomst is. Volgens Wikipedia is ruilhandel het meest succesvol in arme streken.

Een video-impressie van ons 20-jarig bestaan: 

http://www.youtube.com/watch?v=EZv1cYz3tAI&feature=youtu.be