facebook Naar Cyclos
LOG IN! voor forum, lastminutes enz.
rekeningwoord
wachtwoord
 (voor rekeningtoegang klik hieronder)

De bijzondere Noppescarrière van Hanneke Sloof

In de vensterbank van de Coffee Company aan de Middenweg had ik op een zeer zonnige vrijdagmiddag een uitgebreid gesprek met Hanneke Sloof (WINDE). Zij is al sinds 1998 lid van Noppes en heeft binnen het netwerk diverse activiteiten georganiseerd en posities bekleed, waar zij met enthousiasme over weet te vertellen. Noppes is in de afgelopen jaren een rode draad in haar leven geweest: in het verleden heeft ze bij Noppes gewerkt en ook nu handelt ze nog regelmatig via Noppes.

Hoe ben je begonnen bij Noppes?

WINDE: "Ik ben begonnen met het ontwerpen en aanleggen van balkontuinen. Mijn eerste grote opdracht was voor JACKY, die in Noord woonde en een heel lang, groot balkon had. Ik heb toen samengewerkt met ISTANBUL, die timmerdiensten aanbood. Hij heeft stellages en plantenbakken op maat getimmerd voor JACKY's balkon. We waren erg tevreden met het resultaat van onze samenwerking.

Het voor Noppen aanbieden van tuinwerkzaamheden was voor mij een ideale manier om te ontdekken of dit iets was wat ik professioneel wilde gaan doen. Hoewel ik dit werk erg leuk vond, kwam ik er achter dat het fysiek voor mij te zwaar werk was om fulltime te doen."

Wat heb je daarna gedaan?

"Op een gegeven moment ben ik op het Noppeskantoor gaan werken als vrijwilliger. Samen met PAUL en SYL heb ik toen het "1001 nacht"-feest georganiseerd in de Badcuyp. BARDUR deed de vormgeving: alle spullen die hij gebruikte waren te koop. Je kunt je voorstellen dat het een enorme klus was om bij te houden welk lid welke spullen had aangeleverd! Maar het was de moeite waard: het feest trok zoveel mensen dat de zaal bijna uit haar voegen barstte. Op een gegeven moment was er zelfs een wachtlijst van mensen die binnen wilden komen.

Het organiseren van feesten beviel zo goed dat ik doorgegaan ben in de evenementenorganisatie binnen Noppes. We hebben onder andere een traiteuravond en een markt in buurthuis De Havelaar georganiseerd. Het was geweldig om te doen maar toch behoorlijk stressvol. Na een poosje vond het tijd voor iets anders. Ik ben toen bij de administratie van Noppes gaan werken."

Wat deed je op de afdeling administratie?

"GERALD werkte in die tijd op de postkamer en was verantwoordelijk voor de distributie. Hij stak heel veel energie in het onderhouden van persoonlijke contacten. Dat vond ik een heel prettige, inspirerende manier van werken. Toen hij stopte met zijn werk, heb ik zijn taak overgenomen. Na een paar maanden, dat was in 2001, is mijn vrijwilligersfunctie omgezet in een ID-baan."

Op een gegeven moment zijn de ID-banen binnen Noppes afgeschaft. Waar kwam je toen terecht?

"Toen bleek dat de ID-banen binnen Noppes afgeschaft gingen worden, ben ik bij STROHALM in Utrecht gaan werken. Ik kwam terecht op de afdeling personeelszaken. Ik hield me daar onder andere bezig met het werven en inwerken van vrijwilligers.

Ook hier bleek dat ik het erg leuk vind om met mensen te werken en zelf mijn werk te kunnen organiseren. Wat nieuw voor mij was, en tegelijkertijd erg leerzaam en nuttig, was dat er bij de STROHALM op een heel andere manier gewerkt werd dan bij Noppes. Mijn directe chef bijvoorbeeld was vrij concreet en zakelijk, een werkwijze waar ik op dat moment wel aan toe was.

Tegenwoordig werk ik op de afdeling Personeelszaken van Verpleeghuis Amstelhof en geef ik Bachconsulten.

Kun je iets vertellen over de Bachfilosofie en hoe je ermee in aanraking bent gekomen?

De Bachfilosofie gaat ervan uit dat je persoonlijkheid en je emoties bepalend zijn voor je welbevinden en gezondheid. Met de Bachremedies, extracten van bloesems opgelost in alcohol, kun je emotionele blokkades opheffen waardoor je weer in balans komt.

Ik ben er in mijn jeugd al mee in aanraking gekomen, via een buurvrouw die ermee werkte: ik heb ze zelf dan ook heel lang gebruikt.

In 2001 ben ik met de opleiding tot Bachtherapeute begonnen. Voor mijn afstuderen heb ik, via Noppes, een aantal proefpersonen gevonden die ik 3 maanden lang begeleid heb.

Ik behandel niet alleen mensen maar ook dieren. Het blijkt dat dieren die "niet lekker in hun vacht zitten" en dat uiten door problematisch gedrag heel goed reageren op de druppels. Het grote verschil is dat dieren je niet letterlijk kunnen vertellen wat ze dwars zit, maar door goed te kijken naar het gedrag van het dier kun je je diagnose stellen en de juiste remedie voorschrijven.

Heb je daarnaast nog tijd voor andere activiteiten?

Ik fotografeer graag: in 2005 heb ik een reis naar Amerika gemaakt waar ik het Yellowstone-park bezocht en gefotografeerd heb. Die foto's worden in september 2006 in het Noppeskantoor tentoongesteld. Ook is er in 2007 een expositie van mijn foto's op Schiermonnikoog.

Behalve natuurfoto's schiet ik ook graag portretten. Ik heb binnen Noppes al van diverse mensen foto's gemaakt, onder andere van de dochter van GERALD.

Van wat voor diensten maak je gebruik binnen Noppes?

Ik heb kleding en andere spullen afgenomen, mijn horoscoop laten trekken, massages van MARKLOP gekregen en voetreflexzonetherapiesessies gehad. Ook heb ik me laten vervoeren door MUKTI en de cursus Alphatraining gevolgd die MINDYOU gaf. Samen met SYL heb ik enkele kledingruilbeurzen georganiseerd.

Daarnaast maak ik gebruik van het Noppesnetwerk voor het doen van klussen in huis en voor het uitlaten van mijn hond Dosha.

Wat is er voor jouw gevoel in de loop der jaren veranderd binnen Noppes?

Toen ik nog op kantoor werkte, kende ik meer mensen binnen Noppes dan nu. Ik merk ook dat het onderlinge contact veranderd is sinds er geen krant meer is en alles via het internet gaat. Het internet heeft echter wel voordelen, zeker wat betreft het betalen: dat gaan nu echt stukken sneller.

Tot slot: Wat betekent Noppes voor je?

Ik heb binnen Noppes heel veel kansen gehad en heel veel mogelijkheden gekregen om dingen te doen. Ik heb zo kunnen ontdekken wat ik leuk vind, wat ik goed kan en wat mijn grenzen zijn. Bovendien heb ik altijd veel steun en begrip gekregen van mijn collega's toen ik op het Noppeskantoor werkte, wat ik erg prettig vond."

Mocht je meer informatie willen over de Bachconsulten van WINDE, kijk dan op haar website: www.blauwewinde.nl. Daar zijn ook haar foto's te bewonderen.